همه چیز درباره اجاق گاز

همه آنچه باید درباره اجاق گاز گازسوز بدانید

اجاق گاز نقش بسیار مهمی را در آشپزخانه ها بازی می کند. اجاق ها دارای دو نوع برقی و گازسوز و هر کدام دارای ویژگی های خاص خودشان هستند. هیچ آشپزخانه ای در دنیا بدون وجود یک اجاق گاز هویتی نخواهد داشت. آشپزی هم بدون آن معنایی ندارد. به همین دلیل هم مهم است که در زمان خرید و تهیه آن به مشخصاتش توجه ویژه شود.

مهم است که اجاق گاز چند شعله داشته باشد، مجهز به فر باشد یا نه و این که از نوع برقی باشد یا گازسوز. نکته مهم دیگر این است که چه حجمی از آشپزخانه را به خود اختصاص می دهد. در ادامه درباره اجاق های گازسوز اطلاعات بیشتری آورده شده است.

اگر قصد خرید اجاق گاز از برند صنام دارید اینجا کلیک کنید

اجاق گاز
اجاق گاز

انواع سوخت اجاق ها

اجاق گاز با سوخت های مختلفی کار می کند. در واقع، اجاق های گازی تنها با گاز نمی سوزند و نوع برقی آنها را نیز می توان در بازار یافت. سطح اجاق گازهای برقی صاف تر است. ضمن این که این نوع اجاق ها گران تر از اجاق های گازسوز هستند. خانواده های ایرانی در بین اجاق های برقی و گازسوز بیشتر به سراغ اجاق های گازسوز می روند و دلیل اصلی این انتخاب نیز به صرفه بودن استفاده از آنها است.

به این نوع اجاق های گازی می توان انواع خورشیدی و مسافرتی را نیز اضافه کرد. سوخت برخی از اجاق های گازی هم گاز مایع است. البته این نکته را هم می توان یادآوری کرد که در گذشته های نه چندان دور از چوب و زغال برای اجاق گاز استفاده می کردند. در میان همه این اجاق ها، قدمت طراحی انواع اجاق های گازسوز بیشتر از بقیه است که طرفداران زیادی در بین مصرف کننده ها دارند. تنوع این اجاق ها دست مصرف کننده ها را برای انتخاب نوعی که مورد سلیقه آنها است باز گذاشته است.

بررسی شکل ظاهری اجاق های گاز

اجاق گاز از روی تعداد شعله هایی که دارد دسته بندی می شود. آنها را می توان به تک شعله، دو شعله، سه شعله، چهار شعله و پنج شعله تقسیم کرد. اجاق های تک شعله دارای ابعاد مختلفی هستند و از اندازه بزرگ آنها برای درست کردن نذری استفاده می کنند؛ اجاق های پایه بلند بزرگی که توان تحمل دیگ های بزرگ را روی خودشان دارند. اجاق های تک شعله کوچک در اندازه ای هستند که می توان آنها را در کوله خود حمل کرد و برای درست کردن انواع غذا در محیط های مختلف آنها را مورد استفاده قرار داد.

یکی از اصلی ترین ویژگی های اجاق های گازسوز داشتن فر است. این اجاق ها را می توان پرکاربردترین نوع اجاق مورد استفاده در هر خانه ای دانست. این اجاق های گازی به طور معمول دارای چهار یا پنج شعله هستند. آشپزی با این اجاق ها بسیار سهل تر شده است و استفاده از فر می تواند به آشپز امکان پخت کیک و انواع مواد غذایی مختلف را بدهد.
اختلاف انواع اجاق گاز به تعداد شعله ها و فر دار بودن یا نبودن آن خلاصه نمی شود.

اجاق ها از نظر شکل ظاهری هم با هم فرق دارند. جنس بدنه آنها می تواند از استیل، سرامیک و شیشه باشد. علاوه بر آن می توان به رومیزی یا مبله بودن آنها نیز اشاره کرد. اجاق های فردار در دسته مبله ها هستند و فضای زیادی را در آشپزخانه می گیرند. اما در عوض با وجود آنها دیگر نیازی به خرید فر توکار و مایکروفر نیست. این روزها اجاق ها روی کابینت ها کار گذاشته می شوند.

بیشتر بخوانید : انواع اجاق گاز

انواع اجاق گاز
انواع اجاق گاز

نقاط قوت و ضعف اجاق گاز گازسوز

اجاق گاز گازسوز در مقایسه با دیگر اجاق ها طراحی متنوع تری دارد. به همین دلیل هم مصرف کننده ها می توانند اجاق مورد علاقه شان را از بین آنها انتخاب کنند:

  • این اجاق ها به سرعت گرم می شوند و این ویژگی موجب می شود که سرعت آشپزی با آنها بالا برود.
  • ضمن این که هزینه مصرف گاز در اجاق های گاز گازسوز از برقی بسیار کمتر و به صرفه تر است.
  • یکی دیگر از ویژگی های این اجاق ها این است که در مدت کوتاهی بعد از خاموش شدن سرد می شوند. برای تمیز کردن اجاق ها می توان در مدت کوتاهی بعد از سرد شدنشان اقدام کرد.

نکاتی که در اینجا اشاره شد نقاط قوت اجاق گاز گازسوز بودند، نقاط ضعف آنها نیز عبارت اند از:

  • پخش حرارت در این نوع اجاق ها به شکل یکنواخت نیست. به همین دلیل هم دما در قسمت های نزدیک به شعله بالاتر به نظر می رسد. بدون هم زدن ممکن است برخی غذاها یکنواخت پخته نشوند.
  • گاهی نظافت اجاق های گاز گازسوز سخت است. زیرا سطح آنها هموار نیست.

بیشتر بخوانید : راهنمای خرید اجاق گاز

راه حل برق انداختن اجاق گاز گازسوز

مهم نیست اجاق گاز گازسوز در خانه فردار است یا چند شعله دارد. مهم این است که زیبایی یک اجاق فقط زمانی در آشپزخانه دیده می شود که عاری از هر گونه آلودگی باشد. برای تمیز کردن اجاق می توان به شکل های زیر اقدام کرد:
• ابتدا باید شبکه چدنی روی آن را برداشت. می توان آن را برای شست و شو در داخل ماشین ظرفشویی گذاشت. یا می توان آن را به مدت 3 ساعت در محلول آب و سرکه یا آب و آمونیاک قرار داد تا چربی آن تمیز شود.

  • پس از هر آشپزی بهتر است لکه ها را با شوینده های چند منظوره تمیز کرد. یا آنها را با محلول آب و مایع ظرفشویی خیس کرد و در نهایت با اسکاچ نرم آلودگی ها را از روی آن زدود.
  • خمیر جوش شیرین هم برای تمیز کردن سطح اجاق گاز بسیار مناسب است و برای برق انداختن آن گزینه بسیار خوبی تلقی می شود.
اجاق گاز گازسوز
اجاق گاز گازسوز

سخن پایانی

در متن بالا به نقاط قوت و ضعف اجاق گاز گازسوز اشاره شد. از دشوار بودن نظافت آن و همچنین منتقل نشدن حرارت به طور یکسان در این نوع اجاق گفته شد. تولیدکنندگان اجاق های گاز گازسوز همواره در فکر راحت تر کردن استفاده از این وسیله در آشپزخانه هستند.

مثلا، اضافه کردن تایمر ، از سوختن غذاها جلوگیری می کند. همچنین، برخی از آنها را از جنس پوشش نانوکلین می سازند تا به شست و شوی سخت سطح اجاق نیاز نباشد. برای تمیز کردن این اجاق ها یک دستمال نمدار کافی است. با اضافه کردن فن انتقال حرارت در فر هم جلوی نیم پز شدن غذاها گرفته شده است.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *